Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Toegang gratis, maar aanmelden gewenst.

Vanuit uw beroep of vrijwilligerswerk zult u ongetwijfeld wel eens met laaggeletterden te maken hebben. Mensen die vol schaamte verbergen dat ze moeite hebben met lezen of schrijven. In Son en Breugel wonen er naar schatting meer dan duizend.
U kunt ze een grote dienst bewijzen door ze in contact te brengen met Taalpunt Son en Breugel.
Om u bij die subtiele maar zo belangrijke ambassadeursfunctie te helpen, organiseren we op dinsdag 10 september 2019 een inspirerende netwerkbijeenkomst waarvoor we u graag uitnodigen.
In Nederland hebben ongeveer 2.5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, rekenen en/of het gebruiken van een laptop, tablet of smartphone. Twee derde van hen is van Nederlandse afkomst.
Om mee te kunnen doen in de samenleving heb je deze basisvaardigheden wél nodig. Mensen met weinig basisvaardigheden vinden moeilijker betaald werk. Ze krijgen sneller geldproblemen en hebben vaker last van hun gezondheid. Zelfs de dagelijkse dingen kunnen een obstakel zijn, zoals het maken van een boodschappenlijstje, een (klein)kind voorlezen, een formulier invullen of het lezen van de bijsluiter van medicijnen.

U als professional of vrijwilliger bent de schakel tussen de laaggeletterde en het Taalpunt Son en Breugel. U bent het vertrouwde gezicht en kunt laaggeletterde inwoners doorverwijzen.

In deze netwerkbijeenkomst ontdekt u wat het betekent om laaggeletterd te zijn tijdens een inspirerende theatervoorstelling. Ook wordt gekeken wat u nodig heeft en wat Taalpunt kan bieden om laaggeletterdheid in Son en Breugel samen te bestrijden. Tot slot kunt u zich ter plekke inschrijven voor gratis en korte trainingen