Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Lustrumviering PVGE afdeling Son en Breugel

Dit jaar vieren we dat 35 jaar geleden de afdeling Son en Breugel van de PVGE is opgericht. Dat is reden voor een feestje!

Alle leden van de PVGE afdeling Son en Breugel kunnen op woensdag 18 september deelnemen aan een fiets-/puzzeltocht. De organisatie is in handen van Herman Hendriks. Daarover elders op deze website meer.

Ook wordt gewerkt aan de organisatie van een Pubkwis voor al onze leden op vrijdag 20 september. Op dit moment weten we nog niet zeker of die door zal gaan. Wij houden u via de Nieuwsflits op de hoogte.

Op zaterdag 21 september is het hoogtepunt van onze Lustrumviering met een optreden van Wim Daniëls, voorlichting over de clubs van onze afdeling en een feestelijke afsluiting. Deze Lustrumviering wordt gehouden in Het Vestzaktheater, Kerkstraat 2 te Son.

Het programma van de middag is als volgt:

–   14:00 uur zaal open; ontvangst van bezoekers met een kopje koffie of thee in de foyer

–   14:30-15:00 uur optreden van Wim Daniëls met als onderwerp “Is onze Nederlandse taal reddeloos verloren?”

–   15:00-15:30 uur pauze

–   15:30-16:00 uur vervolg van het optreden van Wim Daniëls

–   16:30-18:00 uur gezellig samenzijn met een hapje en drankje voor alle 50-plussers van Son en Breugel met om ca. 17:00 uur enkele korte toespraken van o.a. de burgemeester en onze voorzitter Jac Wismans.

Wim Daniëls

Hij was al eerder bij ons te gast: Wim Daniëls. Hij schreef een groot aantal boeken. Eerder dit jaar verscheen zijn boek “Houdoe!”, over de bekende Brabantse afscheidsgroet, en in het najaar verschijnt er weer een nieuw boek van hem over het dorp van vroeger. Hij treedt naast zijn schrijverschap ook veelvuldig op in de Nederlandse theaters. Zo geeft hij van september 2019 tot en met januari 2020 her en der in het land nog zo’n veertig keer zijn theatercollege “De wondere wereld van de taal”. Bij ons zal hij spreken over de invloed die andere talen op het Nederlands hebben gehad en nog hebben. Veel mensen zijn bang dat het Nederlands ten onder zal gaan als gevolg van het Engels dat ons overspoelt. Is die angst terecht?

Activiteiten van de PVGE

Binnen onze afdeling zijn veel clubs actief. De leden vertellen u graag over hun ervaringen. En nieuwe clubleden zijn van harte welkom.

Inschrijven

Voor de lustrumviering op zaterdag 21 september, inclusief optreden van Wim Daniëls, kunnen leden van de PVGE afd. Son en Breugel zich aanmelden tot vrijdag 23 augustus. Als er na die datum nog plaatsen beschikbaar zijn, kunnen ook niet-leden zich aanmelden.

De kosten bedragen € 5,– p.p. voor het optreden, de koffie/thee bij binnenkomst en 2 consumptiemuntjes.

U kunt zich aanmelden door vóór 23 augustus 2019 € 5,– over te maken op rekeningnummer NL52RABO 0148259642 t.n.v. PVGE afd. Son onder vermelding van “Optreden Wim Daniëls”. U kunt ook het bedrag inleveren met vermelding van uw naam en “Optreden Wim Daniëls” bij Annelies v.d. Laar, v.d. Elsenstraat 29 in Breugel (t.o. Boerenbond).

Na 16:30 uur is iedereen van 50-plus van harte welkom bij het gezellig samenzijn.