Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Myrthe en de Bootsmannen GEANNULEERD

Myrthe Boot gooit het over een andere boeg. Na 10 jaar troubadour-en door het Brabantse land met pianist Leontain van Lieshout gaat ze terug naar het theater, die felbegeerde planken op. Dit keer niet achter de schermen als regisseur of als docent, maar met een eigen voorstelling. Midden in de spotlights. Alles open en bloot. Niks meer om je achter te verschuilen.

Myrthe neemt het roer in eigen hand. Niet alleen, maar samen met een band. En wat voor een… Rugdekking van een stel stevige bootsmannen, die het schip mee op koers houden. Samen geven ze bekend en minder bekend kleinkunstrepertoire een fris jasje, een zomerbriesje en soms, een flinke zeewind.

Het resultaat is een afwisselend en aanstekelijk theaterprogramma vol zijdezachte zinnen en scherpe observaties, met een flinke dosis zelfspot. Eerlijk, herkenbaar en eigen. Over de wispelturigheid van het leven en de kunst van het loslaten. Want welke koers vaar je? Kies je voor wind in de rug of durf je, als het erop aankomt, ook tegen de stroom in te gaan?

Met: Pieter Verhappen (gitaar), Steffen Pauws (bas), Ruud Heijnsdijk (slagwerk) en Leontain van Lieshout (toetsen).

Myrthe Boot studeerde o.a. aan de Willem Nijholt Academie in Nijmegen. In 2012 trad ze als gast op met Liesbeth List, tijdens ‘70 jaar Liesbeth’. Vanaf 2013 speelt Myrthe kleinkunstrepertoire met pianist Leontain van Lieshout. Myrthe werkt sinds 2012 als regisseur voor theater- en muziekgezelschappen in Brabant.

Myrthe is geen vreemde in Son en Breugel. Ze regisseerde jarenlang toneelgroep Oase (2013-2017), zong bij Theaterkoor Sincere (2008-2012) en speelde bij toneelgroep Maan (2012-2015).

www.myrtheboot.nl

Kaarten bestellen