Laden Evenementen

Eet je energiek en slank!

Vanaf januari organiseert Passioneel Vief maandelijks een bijeenkomst in het Vestzaktheater om het energieniveau van vrouwen tussen de 40 en 50 jaar te verhogen.

 

Stap 1: Overgewicht verliezen zonder hongergevoel

De eerste stap om energiek te worden is het kwijtraken van overgewicht. Hoe fijn is het om de onzichtbare rugzak van 2, 5 of 10 kilo weg te zetten? Zelf ben ik 2 x 20 kilo zwaarder geweest. Ik vond het erg vermoeiend om dag en nacht deze extra kilo’s te tillen. Je ontdoen van extra ballast levert meteen energie op. Stap 1 is dus ook: Afvallen. Als je mijn manier volgt is het niet moeilijk. Passioneel Vief leert je wat voedingsstoffen zijn. Je eten voedt je voor 4 uur als je de maaltijden goed samenstelt. Met je voeding, voedt je ook je darmbacteriën. Eet je veel suiker, of producten waar je lichaam suiker van maakt, zoals brood en pasta, dan voed je dus ook deze bacteriën. Via de hersen-darm-as ontvangen je hersenen vanuit je darmen een seintje dat ze honger hebben. Zo bepaalt je darmflora wat je daarna in je mond stopt. Passioneel Vief leert je hoe je de maaltijden kunt samenstellen om tussendoor geen honger te hebben.

 

Gezonde eet- en leefstijl

Calorieën tellen hoeft ook niet. Als je eten eet wat je lichaam kan verteren, verbruik je de energie i.p.v. dat je lichaam het opslaat. De voedingsadviezen van Passioneel Vief zijn gebaseerd op pure, onbewerkte liefst biologische producten die je in de supermarkt kunt kopen. Als boerendochter ben ik verbonden met de boeren en niet met voedingsmiddelbedrijven.

Passioneel Vief richt zich op de lange termijn: Als je een gezonde eet- en leefstijl hebt, hoef je niet meer op dieet. Een dieet is tijdelijk. Als je dan weer  je oude eetpatroon gaat volgen, komen de verloren kilo’s er weer aan. Deze voedingsadviezen zijn niet alleen gezond voor jou, maar voor je hele gezin. Apart koken is niet nodig.

 

Voeding voor Lichaam en Geest voorkomt emotie-eten

Het maakt uit wat, wanneer, waar, hoe en hoe vaak je eet. Dit is de voeding voor het lichaam. Voeding voor de geest is het geheel van waarnemingen via de 5 zintuigen, oren, ogen, neus, handen en mond. Aandacht voor de geest voorkomt emotioneel eten. Als je weet hoe je lichaam werkt, is het gemakkelijker om het energiek en gezond te krijgen.

 

Data, locatie en kosten:

Alle lezingen zijn op vrijdagavond in het Vestzaktheater, Kerkstraat 2, Son & Breugel, van 19.30 – 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Kosten 15,00 euro.

Lezing 1, 24 januari: Eet je Energiek en slank; Overgewicht aanpakken

Lezing 2, 6 maart: Het Immuunsysteem; Hoe versterk je het Immuunsysteem en verlaag je de kans op ziektes.

Lezing 3, 27 maart: Het stabiliseren van de bloedsuikerwaardes. Waarom is een stabiel bloedsuikerwaarde belangrijk en hoe doe je dit?

De lezingen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen, maar het advies is om alle lezingen bij te wonen. Zo kun je op een relatief goedkope manier een gezonde eet- en leefstijl ontwikkelen met als resultaat een gezond, slank en energiek lichaam!

 

Doelgroep:

Passioneel Vief richt zich met name op de vrouwen tussen de 40 en 50 jaar die hun energie willen verhogen om hun passie te volgen.

Als je doet wat je leuk vind, wordt je vanzelf energiek, fit, vrolijk of te wel Passioneel Vief!

 

Overige informatie:

Telefonisch te verkrijgen via Annemieke Boerma op 0615 22 69 22, via de mail: welkom@passioneelvief.nl of website: www.passioneelvief.nl