Zondag 11 maart Schrijfster Esther Gerritsen in het Literair Café Dommeldal

Op zondag 11 maart ontvangt het Literair Café Dommeldal schrijfster Esther Gerritsen in de Kasteelhoeve in Geldrop. Vanaf 14.00u zijn belangstellenden welkom om kennis te maken met deze jonge schrijfster en met haar werk.

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) groeide op in Gendt, bij Nijmegen. In Utrecht volgde ze aan de Hogeschool voor de Kunsten een opleiding voor dramaschrijven. Aanvankelijk schreef ze theaterteksten voor diverse theatergezelschappen. Maar in 2000 debuteerde Gerritsen als romanschrijver met de bundel Bevoorrecht Bewustzijn. Direct werd ze gezien als een van de grote jonge literaire talenten. Met de twee romans die daarop volgden, Tussen Een Persoon en Normale dagen (long list Libris Literatuurprijs 2006), bevestigde Esther deze verwachtingen. In 2008 verscheen haar derde, alom geprezen, roman De kleine miezerige god. In 2010 volgde Superduif, waarmee ze de shortlist van de Libris Literatuurprijs haalde. Dat gebeurde ook in 2013 met de roman Dorst. In 2014 werd haar werk bekroond met de Frans Kellendonk-prijs. En in 2016 schreef ze het Boekenweek-geschenk Broer. En nog geen week geleden verscheen haar nieuwe roman De Trooster.
Gerritsen heeft een wekelijkse, zeer populaire column in de VPRO Gids en is regelmatig te gast in radioprogramma’s en op literaire festivals.

Literaire Lunch

Voorafgaand aan de schrijversmiddag kunt u –na reservering- genieten van een literaire lunch bij de Kasteelhoeve. Belt u van tevoren even met 040-7874561.

 

Kaartjes
Kaartjes zijn online te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal. Of te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop. Voor de houders van een jaarkaart worden altijd zitplaatsen gereserveerd.