Thea Prummel (1947) fotografeert al ruim 50 jaar. Wat begon als een hobby is  uitgegroeid tot een soort passie. In de eerste jaren zijn het vooral vooral familie- en vakantiefoto’s, en  veel foto’s van haar kinderen in alle leeftijdsfasen. In vroeger jaren in zwart- wit, waarbij zij ook de afwerking zelf deed in de donkere kamer. Later werd kleur een belangrijke factor in haar werk dat zich voornamelijk laat inspireren door onderwerpen uit de natuur. Het kan dan gaan om wijde landschappen maar ook en vooral om bijzondere details daaruit. Haar oog voor detail komt vooral tot uiting in de macro-fotografie. Hierbij wordt de weergave van de werkelijkheid  meer en meer ondergeschikt aan het spel van kleuren, lijnen en vormen waarbij vaak haast abstracte beelden ontstaan..

Thea Prummel- Brinkman is geboren en opgegroeid in Zaandam als jongste van een groot gezin. Na 15 jaar in ’t Gooi te hebben gewoond, verhuisde zij in 1985 met haar gezin naar het zuiden van het land.

Sinds 2008 is zij lid van “Fotoclub ‘t Karregat” in Eindhoven en van een kleine fotogroep, genaamd De Gaffel, waardoor zij wordt gestimuleerd en uitgedaagd om meer en anders te fotograferen en zo te komen tot een nog persoonlijkere weergave van de werkelijkheid. Hoewel zij de voordelen van de digitale fotografie weet te benutten, hanteert zij de mogelijkheden van de moderne fotobewerkingstechnieken met terughoudendheid. De laatste 15 jaar heeft zij een eigen stijl ontwikkeld, herkenbaar in haar macrofoto’s.

In deze expositie zijn het vooral de macrofoto’s die aandacht vragen, maar ook de schoonheid van de natuur neemt een plaats in. Het is een afspiegeling van Thea als fotograaf. Het op pad gaan met de camera geeft haar veel vreugde en voldoening.

Vooral in de macrofoto’s wordt de weergave van de werkelijkheid meer en meer ondergeschikt aan het spel van kleuren, lijnen en vormen, waarbij abstracte beelden ontstaan. Zij hoopt dat deze beelden  bij de bezoekers van deze tentoonstelling  vooral een gevoel van verwondering en schoonheid oproepen.

De expositie is van 2 januari tot 31 januari te zien in het Vestzak