Harmonie Pro Honore Et Virtute2021-06-23T14:03:12+02:00

Laatste nieuws

508, 2021

We gaan weer kienen!

Op 12 september gaan we weer kienen in het Vestzaktheater. Om toegang tot het kienen te krijgen moet u [Lees meer...]

Harmonie Pro Honore et Virtute

Harmonie Pro Honore et Virtute

Als Harmonie ”Pro Honore et Virtute” (PHEV) zijn we een muziekstichting van momenteel zeven muziekgezelschappen en een muziekopleiding. Een gezellige club waar je als muzikant op jouw niveau je muziekhobby kan uitvoeren. Kwaliteit, plezier in het samen muziek maken en de verdere ontwikkeling van jou als muzikant gaan bij PHEV hand in hand.

Met mooie optredens in onze thuisbasis het Vestzaktheater, in de open lucht of op podia in de regio genieten wij en ons publiek telkens weer van nieuwe belevingen. Optredens waarbij we vaak samenwerken met (lokale) talenten en artiesten. Het plaatselijke karakter houden we levend door het muzikaal opluisteren van lokale gebeurtenissen en verrassende concerten.

Heb je interesse om met muziek te gaan maken, of wil jij je als muzikant aansluiten bij een van onze muziekgezelschappen? Neem dan contact op, dan ontmoeten we je graag. Meer info op: www.phev.nl. Onderstaand een korte beschrijving van de muziekgezelschappen.

Harmonieorkest

Met meer dan 60 muikanten sterk presenteren zij zich regelmatig met bijzondere evenementen, concerten en serenades in het dorp en de regio en nemen ze periodiek deel aan concoursen. In 2011 is het orkest gepromoveerd naar de 1e divisie KNMO en heeft zich daar op 27 november 2016 met een eerste prijs prima gehandhaafd. Ons Harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Johan Smeulders en repeteert op donderdagavond van 20.00 tot 22.15.

Opleidingsharmonie

Trapsgewijs werken zij naar uiteindelijke deelname aan het Harmonieorkest. Met eigen concerten maken deze leerlingen kennis met het optreden voor een groot publiek. Onze Opleidingsharmonie repeteert onder leiding van dirigent Marly Sengers op donderdag van 18.45 tot 19.45.

Samenspeelorkest

Beginnende muzikanten leren hier samen luisteren en samen muziek maken en worden voorbereid om naar de Opleidingsharmonie te kunnen doorstromen. Zij repeteren onder leiding van Freddie Louwers op dinsdagavond van 19.00 tot 19.45.

De Bloaskaken

Onze blaaskapel, ook hofkapel van Krutjesgat, bestaat uit een aantal muzikanten die hun talenten laten horen bij het carnavalsfeest in Son en bij andere feestelijke evenementen zowel binnen als buiten het dorp. In 2017 al 3 x 11 jaar!

Ons slagwerk: Malletgroep en Percussiegroep

Met ritmische en melodische instrumenten geven deze slagwerkers verrassende optredens onder leiding van Patrick van den Heuvel. Daarnaast verzorgen velen het slagwerk binnen de andere orkesten! De Malletgroep repeteert op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30. De Percussiegroep net daarvoor van 18.30 tot 19.15

Muziekopleiding

Muziek maken is een leuke en ontspannende hobby om in lengte van jaren te beoefenen. Binnen de Harmonie bieden wij jeugd en volwassenen een muziekopleiding aan op diverse instrumenten. Dit door professionele muziekdocenten van twee muziekscholen. Opleidingen op blaasinstrumenten worden extern verzorgd door onze partner 040Muziek. Slagwerkleerlingen leiden we intern op met inzet van de docenten van Rhythm Impact. Het doel van onze opleiding is om leerlingen het plezier in muziek maken te laten ervaren, zodat het echt jouw hobby wordt. Daarbij leiden we op om een hoogstaand niveau te behalen. Dit kan met instrumenten die je leent van de Harmonie, zodat je kan starten zonder directe aankoop van een eigen instrument.

Hieronder kun je alle belangrijke informatie terug vinden over Harmonie Pro Honore Et Virtute. Tevens heb je de mogelijkheid om direct contact op te nemen.

Stuur ons een E-mail

    Bezoek de website op http://www.phev.nl

    Ga naar de bovenkant