In memoriam Gerard Verhoeven

‘Een harde werker en een begenadigd zanger’

Gerard Verhoeven, de goedlachse, altijd voor iedereen paraat staande vrijwilliger uit Breugel overleed donderdag 26 maart op 82-jarige leeftijd. Door zijn heengaan verliest onze dorpsgemeenschap een aimabele , hardwerkende en sociale dorpsgenoot, waar nooit tevergeefs een beroep op werd gedaan.

Gerard had twee grote hobby’s. Hij was een begenadigd zanger en hij was vrijwilliger bij de klusclub van het Vestzaktheater. Voor zijn lange staat van dienst daar — bijna vanaf de opening — werd hij onlangs nog door het bestuur van het theater in het zonnetje gezet als waardering en dank voor de spontaan en vrijwillig geleverde hand- en spandiensten en de ontelbare karweitjes die hij samen met zijn maten op de maandagochtend en de vrijdagochtend heeft opgeknapt. Hij reikte de helpende hand waar dat nodig was zonder veel poeha en er werd nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Hij was er altijd zonder veel grote woorden en steeds met een brede glimlach en een goed humeur.

Zingen was zijn andere grote hobby. Hij leende zijn prachtige diepe stem aan diverse koren, waarvan hij al sinds jaar en dag lid was: aan het parochiekoor van Breugel, aan Zang en Vriendschap en vooral ook aan Een van Zin, waarmee hij enkele maanden geleden nog een prachtig kerstconcert verzorgde in het Vestzaktheater. Na afloop van het concert vertelde hij ons nog over de laatste moeilijke tijd sinds zijn vrouw was overleden en zijn verhuizing vanuit Breugel naar een Sons appartement, waar hij het overigens heel goed naar de zin had.

“En ik blijf zingen en klussen, zolang ik kan, want ik doe het veel te graag”, zei hij toen nog.

Het heeft helaas niet lang meer zo mogen zijn.

Gerard  ontving tijdens zijn rijk besteed leven diverse onderscheidingen voor al zijn vrijwilligerswerk. Zo werd hij in 2012 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

We zullen hem missen in Son en Breugel en met veel respect aan hem blijven terugdenken.