Afgelopen juni werd hij 80 jaar. En hij viert deze mijlpaal in de bibliotheek van Son met een terugblik op zijn carrière, doorspekt met gedichten en monologen en behandelt diverse literaire onderwerpen.

Vrijwel iedereen kent het multitalent Joost Prinsen: hij is acteur, presentator, zanger en schrijver van diverse bestsellers. Grote bekendheid genoot hij onder meer met zijn optredens als Erik Engerd in de Stratemaker-op-zee-show, J.J. Blom, in het Klokhuis en als presentator van Met het Mes op Tafel. Ook is hij een begenadigd gedichten voordrager. Niemand kan zo mooi gedichten voordragen als hij.

Bibliotheek Son verwelkomt Joost Prinsen op donderdag 29 september in het Dommelhuis met het programma ‘Vijftig jaar’. Hij gaat ons meenemen langs verzen die hem lief zijn, langs toneelschooldocenten van lang geleden, langs artiesten met wie hij mocht werken…

En passant geeft hij een korte lezing over poëzie, ontvouwt hij de Horowitz – en aardappeltheorie en geeft hij een voordracht in Brabants dialect. Hij besluit met een vrolijke quiz waarin hij de kennis van de toeschouwers op de proef stelt.

Kortom. Van alles wat en veel variëteit!

De voordracht start om 19.30 uur en vindt plaats in de foyer. De bar van het Dommelhuis is vanaf 19.00 uur geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdommeldal.nl.

Joost Prinsen | Donderdag 29 september, 19.30 – 21.00 uur | Bibliotheek Son en Breugel, Dommelhuis Kerkplein 5 | € 9,50 voor niet- leden, € 7,50 voor bibliotheekleden