Op uitnodiging van Bibliotheek Dommeldal, komt de Sonse schrijfster Lamija Dzigal-Bektesevic, op woensdagmiddag 4 april om 15.00u, vertellen over haar boek ‘Mijn Integratie. Van een Nederlandse Tulp Naar een Bosnische Lelie’. In de theaterzaal van het Vestzak in Son en Breugel.

Lamija Džigal-Bektešević

Lamija Džigal-Bektešević is geboren in het voormalig Joegoslavië, nu bekend als Bosnië en Herzegovina. In 1992, toen ze 8 jaar was, moest ze met haar familie op de vlucht voor de oorlog. Ze kwamen in Nederland terecht. Over haar ervaringen en belevenissen schreef Lamija vorig jaar het boek:  Mijn Integratie. Daarin beschrijft ze niet alleen haar eigen ervaringen als kind, maar ook die van haar moeder. Het is een verhaal over wat vluchtelingen meemaken wanneer ze willen integreren in Nederland. Ondersteund met prachtige tekeningen en gedichten van Lmija.

Vluchten is ingrijpend

Vooral voor vluchteling kinderen op de basisschool is het leven als vluchteling ingrijpend. Misschien zouden er zaken rondom opvang anders kunnen. Met name op het gebied van communicatie. Lamija, die sinds 2014 met man en kinderen in Son en Breugel woont, komt in haar boek ook met aanbevelingen voor wat er beter kan.
Deze middag-lezing is dan ook interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in maatschappelijke vraagstukken. En voor medewerkers in het onderwijs, die te maken hebben met kinderen uit oorlogsgebieden. Maar ook voor logopedisten, zorgverleners en vrijwilligers.

Voorstelling door leerlingen groep 7

Geïnspireerd door het boek en door het thema integratie, maakten leerlingen van groep 7 van BS De Ruimte in Son een toneelstuk. Over twee prinsessen die elkaar eerst uit het oog verliezen maar elkaar na jaren weer zien. Jammer genoeg herkennen ze elkaar dan niet meer. De lelie speelt een belangrijke rol in dit toneelstuk. De kinderen voeren dit korte toneelstuk deze middag ook op voor de aanwezigen in het Vestzak.

 

Aanmelden
De middag duurt tot 16.30u.  De toegang is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn voor de organisatie. Aanmelden kan via www.bibliotheekdommeldal.nl klik op Agenda en Kaartjes.