De Tijger ontwaakt tijdens de voorleesdagen

Van 24 januari t/m 3 februari vieren we in Nederland de Nationale Voorleesdagen 2018 . Overal waar kinderen komen besteden we aandacht aan kinderboeken en voorlezen. Want inmiddels weten we allemaal dat voorlezen zo belangrijk is. En met voorlezen aan kinderen kun je al heel snel beginnen. Want ook baby’s houden van boekjes. Niks leukers dan op schoot samen naar plaatjes kijken en luisteren naar een eenvoudig verhaal. En vanaf peuterleeftijd gaan ze al helemaal op in een verhaal

SSST! De Tijger slaapt

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat altijd een nieuw prentenboek centraal. Dit jaar is dat SSST! De Tijger slaapt, van van Britta Teckentrup  Een kleurrijk boek voor peuters vanaf 2 tot 3 jaar, met  aantrekkelijke tekeningen. Een (niet te) spannende boek dat voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters.

Verder is er een prentenboeken top tien samengesteld om iedereen die wil voorlezen aan kleintjes, te inspireren. En peuters die (gratis) lid worden in deze periode krijgen een klein slapend cadeautje mee naar huis.

Voorleesontbijt met de Burgemeester

Al enkele jaren organiseert Bibliotheek Dommeldal in haar vestigingen, of daarbuiten, voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters. Ook dit jaar doen we dat weer.

Je bent welkom met je peuter en/of kleuter op het voorleesontbijt, met een mooie verhaal,  op woensdag 24 januari. De Burgemeester leest voor bij het eerste ontbijt, dat duurt van 9.15 tot 10.00u. Daarna is er nog een voorleesontbijt, van 10.15 tot 11.00u. In de Bibliotheek in het Vestzak, in Son en Breugel. Wil je met een groepje peuters/kleuters op bezoek komen? Bel dan eerst even met Hanneke Grootenboer, via 0499 473033.