In het Vestzak heeft Bibliotheek Dommeldal een mooie rustige cursusruimte, die heel geschikt is voor de trainingen rond het werken met de e-Overheid. Vandaar dat er in februari weer een nieuwe serie cursussen start. Natuurlijk weer in samenwerking met docenten van SonenBreugelVerbindt.  Deze(geduldige) docenten helpen bij de eerste stappen op weg naar het aanvragen via internet van bijvoorbeeld huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, of het aanvragen van een DigiD. Al na enkele ochtenden kunnen de deelnemers zelf hun zaken afhandelen met de e-Overheid. Of met de eigen gemeente, Son en Breugel. Tijdens de cursus gaan de deelnemers ook het online platform op van SonenBreugelVerbindt. Om te ontdekken welke belangrijke informatie over wijk, buurt, en dorpsgenoten daar te vinden is.

Er wordt van de cursisten enige vaardigheid op de computer verwacht. Bij voorkeur werken ze ook op de eigen laptop. Eventueel heeft de bibliotheek een laptop. Ook moeten de cursisten een identiteitspapier meenemen waarop het Burger Service nummer staat, want er wordt geoefend met de eigen gegevens (binnen een beveiligde omgeving).

Iedereen krijgt een handige uitleg op papier, om thuis te oefenen en te gebruiken. En na afloop een certificaat.

Op tijd aanmelden is meedoen

De eerstvolgende cursus in de Bibliotheek in Son en Breugel, die bestaat uit 4 trainingsochtenden, start op 15 februari en gaat verder op 22 februari en 1 en 8 maart. Van 9.30-11.00u. Natuurlijk staat er koffie/thee klaar.

De gemeente Son en Breugel vergoedt ook deze keer de trainingen, dus deelname is gratis.

Per cursusronde is plaats voor ongeveer 7 deelnemers. Aanmelden (altijd voor de complete serie trainingen) kan via: het inschrijfformulier dat u afhaalt en weer inlevert in de bibliotheek; of (na 11.00u) via 0499 473033. Of via www.sonenbreugelverbindt.nl/cursus
Na aanmelding volgt snel bericht. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding.