Van 9 t/m 20 september organiseren Heemkundekring Son en Breugel en Son en Breugel Verbindt een tentoonstelling in het Vestzaktheater rondom de bevrijding van Son en Breugel.

In deze expositie worden een aantal foto’s van de oorlog, de landing van parachutisten van de 101 Airborne Division, de strijd en de dagen rond de bevrijding getoond. Er staan vitrines met voorwerpen uit de oorlog en via luisterzuilen vertellen ooggetuigen hun ervaringen als kind tijdens de oorlog en bevrijding. In de foyer wordt op een levensgroot scherm een filmverslag van de Operatie Market Garden in Son en Breugel getoond.
De expositie is elke werkdag gratis te bekijken tussen 11.00-17.00 uur. Op zaterdag 14 september van 10.00 tot 19.00 uur en zondag 15 september van 10.00 tot 16.00 uur.

De officiële opening van deze tentoonstelling is op zaterdag 7 september a.s. om 15.00 uur en zal worden verzorgd door wethouder Jos de Bruin. De opening vormt het begin van de activiteiten rond de herdenking en viering van de 75 jaar bevrijding van Son en Breugel.

In het kader van Remember September worden naast deze expositie worden ook andere activiteiten in het Vestzaktheater georganiseerd. Zo verzorgt de Heemkundekring Son en Breugel op 16 september om 20.00 uur een lezing in de grote zaal, heeft bibliotheek Dommeldal o.a. een boekenhoek en besteedt Radio Son en Breugel een aantal uitzendingen aan de bevrijding van Son en Breugel.