Begin november 2019 is de PVGE fotogroep “De Beleving” in Son en Breugel van start gegaan.

Ik had samen met de groepsleider een jaarprogramma gemaakt, waarbij we 4 keer actief op pad zijn geweest  met de fotocamera. Iedere keer gingen we op pad met een ander thema. Thema’s waarmee we mee op pad zijn geweest zijn Herfst, Avondfotografie, Lijnenspel en Langs de Dommel.
Nadat we samen op pad waren geweest hebben we ieders foto’s na ongeveer 4 weken samen bekeken en met elkaar besproken. Dit om te zien wat ging goed, wat kan beter en waar kun je  de volgende keer op letten. Dit altijd vanuit positiviteit en enthousiasme.

Half maart 2020 kwam het coronavirus in ons land en kwamen we in een lock down. Niemand wist hoe lang gaat dit duren. Ik dacht bij mezelf hoe kan ik deze Fotogroep aan de gang houden tijdens de corona lock down. Ik heb het plan bedacht om 1x per 2 weken de leden van de fotogroep een foto opdracht te sturen die ze thuis konden fotograferen. Via Google Fotos konden we elkaars foto’s zien en bespreken. Het was een succes en erg leuk en goed om te zien dat een ieder de opdrachten naar eigen idee fotografeerde.

Om het fotojaar af te sluiten bedacht ik dat het interessant en leuk kan zijn om een foto expositie te geven met de de groepsleden. Ieder groepslid exposeert met 2 foto’s die gemaakt zijn tijdens de actieve op pad ochtenden of de lock down thuisopdrachten. Om tot een keuze van de 2 foto’s te komen hebben we in samenspraak met elkaar en het groepslid de foto’s gekozen.

Om tot een eenheid in de foto expositie te komen ben ik op zoek gegaan naar een sponsor om de foto’s af te drukken en in te lijsten.

Onze sponsor is: Foto de Vakman, Marktstraat 10 te Uden.

Op vrijdagmiddag 28 augustus openen we deze expositie om 14.00 uur en zijn er tot 17.00 uur diverse leden van de fotogroep en ikzelf, Myriam Merks van M-Foto en begeleidster van de fotografen, aanwezig om u te woord te staan bij de vragen die heeft.

Uiteraard bent u van harte welkom en hanteren we de corona voorschriften.

De expositie is daarna dagelijks te bezoeken van maandag t/m vrijdag 11.00-17.00 uur en in het weekend bij activiteiten.

We exposeren in: Het Vestzaktheater, Kerkstraat 2, 5691 AK Son en Breugel

Groepsleider: Paul Janssen – p.janssen2@chello.nl – 0499-471849

Begeleidster Fotogroep: Myriam Merks – info@mfoto.nl – 06-19449288