Binnenkort moet de jaarlijkse belastingaangifte weer ingevuld en ingediend
worden bij de Belastingdienst. Het invullen van de belastingaangifte is niet voor
iedereen vanzelfsprekend. Natuurlijk is het belangrijk de aangifte juist in te
vullen, maar het is ook belangrijk om geen aftrekposten te vergeten.

Bibliotheek helpt je verder!
Zie je er tegenop de belastingaangifte digitaal in te vullen? Kom dan naar het belasting-spreekuur in de Bibliotheekvestiging in Son en Breugel. Je krijgt informatie over het invullen van aangiftes, zodat je dit volgend jaar helemaal zelfstandig kunt. Tijdens het spreekuur kijken we meteen of de hoogte van jouw zorg- of huurtoeslag nog in orde is.

Donderdag 15 maart
Op donderdag 15 maart van 10.00-12.00uur kun je in de Bibliotheek in Son en Breugel terecht op het Belastingspreekuur. Vrijwilligers van de KBO helpen je met antwoorden op jouw vragen en met hulp bij eenvoudige zaken die horen bij de gewone jaarlijkse privé aangifte. Het spreekuur is bedoeld voor alleenstaanden met een max. inkomen van €30.000 pj, en voor samenwonenden/gehuwden met een max. inkomen van €50.000 pj.

Voor leden van de KBO en bibliotheek is de hulp gratis. Niet-leden betalen €5.  Jong of oud, iedereen is welkom, na aanmelding via tel: 0499 473033 of aan de balie in de Bibliotheekvestiging in Son en Breugel. Bij veel belangstelling komen er meerdere spreekuren.

Zelf belastingaangifte doen op een computer van de Bibliotheek

Kun je de online belastingaangifte niet thuis doen? In de Bibliotheek kan dat wel. In iedere vestiging van Bibliotheek Dommeldal is gratis een computer beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers helpen wel bij algemene problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Maar niet bij specifieke problemen, dus niet bij de aangifte of aanvraag. Daarvoor is nu juist het belastingspreekuur in de bibliotheekvestigingen.

Cursussen werken met de digitale overheid in de Bibliotheek

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, organiseert Bibliotheek Dommeldal, samen met SonenBreugelVerbindt, de cursus Digisterker. Je leert er: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en op MijnToeslagen en op MijnOverheid. Na deze cursus kun je zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van b.v. Gemeente, UWV en Belastingdienst

Opgeven voor deze cursussen kan via www.sonenbreugelverbindt.nl/cursus.