We leven in een bijzonder tijd.  Het Coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Het RIVM legt strenge normen op en daar moeten we ons aan houden. Zo konden de Senioren Zomer Activiteiten (SZA), georganiseerd door de Seniorenraad, Levgroep, PVGE Son en Breugel, KBO Son en KBO Breugel, deze zomer niet doorgaan.
Om toch enige activiteiten voor Senioren mogelijk te maken hebben SonenBreugelVerbindt en het Vestzaktheater samen met onder andere de PVGE Son en Breugel en Berkenstaete de handschoen opgepakt en in de maanden juli en augustus de Zwoele Senioren Zomer georganiseerd.

55-Plussers uit Son en Breugel konden in Het Vestzaktheater gratis deelnemen aan lezingen, kien- en dansmiddagen, muziek- en cabaretvoorstellingen, workshops en wandelingen. Zo was er een Yoga workshop en was er een Brabantse- en Italiaanse Middag, lezingen over de Beatles, Pieter Breugel en de Vier Jaargetijden, en een saxofoonconcert. De Blue Stars traden op en er was een proeverij met streekproducten en een lezing van een imker. Elke week werd er gewandeld in het kader van Wandelfit. De bezoekers werden ontvangen met een gratis kopje koffie of thee met een stukje vlaai of cake.
De Corona-maatregelen werden natuurlijk strikt in acht genomen. In de grote zaal maximaal 64 personen en in de Foyer maximaal 30 personen. De senioren moesten zich hiervoor opgeven en dat kon via een mailadres maar ook door gewoon te bellen. En vol was vol, en dat was bijna altijd zo.
De middagen trokken veel bezoekers. Een initiatief dat voor herhaling vatbaar is.

Gezien het succes van deze Zwoele Senioren Zomer heeft SonenBreugelVerbindt samen met het Vestzaktheater opnieuw het idee opgevat om dergelijke activiteiten ook in de herfst- en wintermaanden weer in het Vestzaktheater te gaan organiseren. Daarvoor hebben zij contact gezocht met KBO Son, KBO Breugel, PVGE Son en Breugel en de Seniorenraad met de vraag of zij ook achter dit initiatief staan. Zij ondersteunen dit nieuwe samenwerkingsverband. Uiteraard zullen de RIVM-maatregelen strikt toegepast worden. Binnenkort zullen wij die activiteiten bekend gaan maken. Zij zullen in ieder geval weer op de dinsdagmiddagen gaan plaatsvinden.